De installatie van zonnepanelen

Plaatsing van zonnepanelenAllereerst is het belangrijk om bij de installatie van zonnepanelen op de door u gekozen locatie te bekijken of het rendabel en praktisch is.

Bijvoorbeeld als u in een gebied woont welke 10 maanden van het jaar bevroren is en geen direct zonlicht krijgt, dan is de installatie van zonnepanelen volledig zonloos.

Begin daarom met een energie-inspectie om te bepalen of het überhaupt mogelijk is om de door u gewenste hoeveelheid energie op te wekken.


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenAls de energie inspectierapporten van het gebied vast stellen dat het mogelijk is, dan kan u een terrein inrichten voor de installatie van zonnepanelen. Dit kan een binnenplaats zijn met een glazen venster, of zelfs uw voortuin, of u kan invulling aan uw project geven op uw dak.

geplaatste zonnepanelen op dakdetail zonnepaneel

De installatie van zonnepanelen begint na het vaststellen of het mogelijk is op de locatie en het meten van alle variabelen van de plek om te bepalen hoe de meeste zonne-energie beschikbaar is. Om een voorbeeld te noemen, Platte daken zijn gegarandeerd om alle zonne-energie te krijgen in de loop van de dag en het jaar, behalve in de winter en regenachtige dagen. Als u eenmaal de beste locatie gekozen heeft kan u overgaan op de aanschaf van de juiste zonnepanelen voor uw energiebehoefte.

Na het bepalen van grootte en de omvang van zonnepanelen moet er gekeken worden naar de juiste locatie voor uw zonnepanelen. De oriëntatie en locatie van de installatie van zonnepanelen (verticaal / horizontaal / diagonaal) zijn sterk afhankelijk van de grootte.

Voor het installeren op het dak, is het wijs om een een leiding zoeker te gebruiken om zo te bepalen waar de dakspanten zitten. Deze balken (spanten) bieden de nodige ondersteuning  van de installatie van zonnepanelen. Als u de juiste locatie gevonden heeft die ook groot genoeg is voor de installatie van zonnepanelen, kan u de verankering in de dakspanten boren.