Zonne-elektriciteit werkt als volgt

Bent u benieuwd naar de werking van zonnepanelen? Hieronder geven we een beknopt overzicht van hoe zonnepanelen werken. Een systeem met zonnepanelen, of ook PV installatie genoemd, wekt elektriciteit op uit zonlicht. Zonder lawaai, zonder brandstof, zonder verontreiniging van het milieu en zonder bewegende delen. Enkel en alleen betrouwbare en gratis elektriciteit direct opgewekt dankzij de zon.

detail van zonnepanelenzonnepanelen en zonnecellen zetten zonlicht om in elektriciteit


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenElektrische zonnepanelen systemen zetten direct zonlicht om in elektriciteit. De PV installatie werkt bijzonder eenvoudig. De installatie bestaat uit zonnepanelen, de dakhouders voor het bevestigen van de panelen op een dak, bekabeling en een omvormer.

zonnepanelene installatieDe individuele zonnepanelen worden op uw dak geplaatst en aan elkaar verbonden.

Tijdens daglichturen produceren zij in alle stilte elektriciteit en versturen deze opgewekte elektriciteit het naar de omvormer.

Deze omvormer zet de gelijkstroom (DC) die door de panelen werd geproduceerd, om in wisselstroom (AC), die vervolgens naar de gebruikers in uw huis of zelfs naar het net stroomt.

 

Rij met zonnepanelenAls u een zonnepanelen installatie laat plaatsen, zal uw elektriciteitsmeter berekenen hoeveel vermogen u opwekt en hoeveel opgewekte elektriciteit u zelf benut.

Als de zonnepanelen installatie meer elektriciteit levert dan u zelf verbruikt, dan wordt de stroom naar het net gestuurd en zal uw meter terugdraaien.

 

Zonnepaneel losAls u meer elektriciteit verbruikt dan uw zonnepanelen installatie produceert, bv 's nachts, ontvangt u stroom uit het net. Het net volgt uw netto elektriciteitsgebruik nauwgezet op. U zult dus hoe dan ook sterk verlaagde elektriciteitsrekeningen ontvangen, iedere maand, meer dan 25 jaar lang!

De hoeveelheid elektriciteit die uw PV installatie opwekt hangt in een belangrijke mate af van de kwaliteit en de grootte van het zonnepaneel-systeem af: hoe meer zonnepanelen u installeert, hoe meer elektriciteit u produceert.

individueel paneel van zonnepanelen installatieDe hulp van de overheid (belastingvoordeel) en de groenestroomcertificaten helpen u deze investering terug te betalen in amper 7 jaar !

Na deze 7 jaren van investeren, rest er enkel nog rendement uit uw PV installatie. Daarbij komt bovendien nog dat de energieprijzen de komende jaren enorm zullen stijgen en uw investering dus nóg meer zal renderen.