Water pompen met zonnepanelen

Een prima manier om het zonnepaneel in uw huis te laten werken is om de opgewekte elektriciteit voor een waterpomp te gebruiken. Windmolens worden al vele jaren met succes voor deze taak ingezet, zeker in België en Nederland. De zonnepanelen zijn daarbij ook nog eens milieuvriendelijk, net zoals de zonnecellen want deze veroorzaken geen vervuiling en ze gebruiken ook geen fossiele brandstoffen.


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenUw waterpomp

Het is van groot belang om een waterpomp te kiezen welke past bij de hoeveelheid elektriciteit welke opgewekt wordt door uw zonnepaneel. Het heeft de voorkeur om een waterpomp te hebben welke geen inverter nodig heeft omdat deze een hoeveelheid energie verbruiken tijdens het opstarten. Daarbij kunnen ze ook teveel stroom opnemen waardoor ze de hoeveelheid elektriciteit welke voor andere doeleinden gebruikt moet worden, zoals licht en verwarming, verminderen.

Zorg er dus voor dat u een pomp uitkiest welke het beste past bij uw zonne-energie installatie. 220V wisselstroom pompen kunnen uw inverter behoorlijk belasten en kunnen deze zelfs beschadigen. Een 120V waterpomp verdient de voorkeur. Vraag uw pomphandelaar om advies en zoek informatie en aanbevelingen op het internet.

Het zonnepaneel

Uw zonnepaneel behoeft geen hoog wattage te leveren om een waterpomp aan te drijven. Het is simpelweg een geval van uitrekenen hoeveel energie een kleine waterpomp nodig heeft. Zorg dat het zonnepaneel op een verhoogd frame staat en niet geblokkeerd wordt door rommel of overhangende bomen.