Ventilatie met behulp van zonnepanelen

Wist u dat zonnepanelen niet alleen gebruikt worden voor het opwekken van elektriciteit voor gebruik in uw huis, boot of camper en om water te pompen, maar dat dit ook gebruikt kan worden om ventilatiesystemen aan te drijven ?


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenEr zijn veel plaatsen en situaties waar additionele ventilatie nodig is om een comfortabelere leefomgeving te creëren maar waar dit niet is of waar de benodigde elektriciteit ontbreekt. Bijvoorbeeld in vlieringen, kassen, boten, campers, auto's en vrachtwagens, opslagruimtes, schuren en natuurlijk in een volledig van zonne-energie voorzien huis. Deze plekken zullen voordeel hebben van luchtcirculatie om zo vocht en condens te verminderen en de gemiddelde temperatuur in huis te verminderen om zo een plezierigere leefomgeving te krijgen. Door het gebruik van een ventilatiesysteem welke aangedreven wordt door zonnepanelen wordt er frisse lucht ingepompt en oude lucht en vieze luchtjes verdreven.

Een met zonne-energie aangedreven ventilatie systeem bestaat gebruikelijk over een relatief kleine ventilator die verbonden is met een kristallijne zonnepaneel. Dit kleine zonnepaneel genereert genoeg energie uit zonlicht om de ventilator aan te drijven. Het is een bekend feit dat warmte lucht opstijgt waardoor het hoogste gedeelte van een kamer of een gebouw oncomfortabel warm kan worden. Ook als de zon op het dak schijnt voor het grootste gedeelte van de dag, is het dak het gebied waar de meeste warmte zich zal verzamelen. Dit kan echter een voordeel zijn bij de bepaling waar u uw ventilatie plaatst want de locatie waar u de ventilator met het zonnepaneel plaatst dient ook een plek te zijn waar het meeste zonlicht kan komen. Dus waar ventilatie het meeste nodig is, is ook de plek waar uw zonnepaneel het meest efficiënt zal zijn.

De voordelen van een ventilatiesysteem welke aangedreven wordt door zonnepanelen zijn veelvuldig. Niet alleen zal de kwaliteit van de lucht in huis verbeteren, maar ook luchtjes en vocht verdwijnt. Met zonne-energie aangedreven ventilatoren draaien op gratis stroom welke geleverd wordt door de zon wat de kosten voor het gebruik van deze apparaten op nul brengt.

Dit type ventilatie behoeft geen elektriciteit en geen bedrading en uw energierekening zal er ook niet hoger van worden, evenals uw Co2 verbruik. Ze zijn erg efficiënt en stil gedurende de werking. Met zonne-energie aangedreven ventilatoren zijn eenvoudig om te installeren en zitten niet in de weg en kunnen daarom overal geïnstalleerd worden waar u additionele ventilatie nodig heeft zonder overlast te geven. Ze zijn praktisch onderhoudsvrij en eenmaal geïnstalleerd kan u ze eenvoudigweg vergeten. U hoeft ze slechts eens in de zoveel tijd van stof te ontdoen om te zorgen dat ze efficiënt blijven. Vergeet niet dat als u een met zonne-energie aangedreven ventilator installeert dat het op een plek moet zijn waar geen schaduw valt gedurende de dag. Dit zorgt ervoor dat de maximale efficiëntie uit het apparaat gehaald kan worden.