Wat is de opbrengst van een zonnepaneel?

De zon produceert erg veel energie: Ieder uur vangt de aarde genoeg energie op om een jaar lang iedereen van energie te voorzien. De meeste energie wordt echter niet gebruikt.


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenDe opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren.  Allereerst is de opbrengst afhankelijk van hoeveel zonnestraling het zonnepaneel ontvangt, anderszijds wordt de opbrengst van het zonnepaneel ook bepaald door hoeveel zonne-energie het zonnepaneel kan omzetten in electriciteit.

Om zoveel mogelijk zonnestraling te ontvangen en zo de maximale opbrengst te hebben, dient een zonnepaneel zo lang mogelijk in de zon te staan in een zo optimaal mogelijke hoek.  In België worden zonnepanelen dan meestal naar het zuiden gericht, onder een hoek van ongeveer 35 graden.

Ook een belangrijke factor in de opbrengst van de zonnepanelen is het materiaal van de panelen. Die opbrengst kan dus varieëren afhankelijk van welk materiaal er gebruikt wordt voor de zonnepanelen.

We plaatsen zonnepanelen met het oog op een zo goed mogelijke opbrengst, zodat u door het installeren van zonnepanelen een zo groot mogelijk voordeel geniet!