De kosten van zonnepanelen

De hoeveelheid elektriciteit die een zonnepaneel van vaste afmetingen kan produceren variëert. Dit verschil komt door de leeftijd van de fotovoltaïsche cellen, de kwaliteit van het zonlicht en de technologie welke is gebruikt om het zonnepaneel te maken. Afhankelijk van deze kwalitatieve zaken zijn ook de kosten van zonnepanelen verschillend.


Vergelijk vrijblijvend prijzen van zonnepanelenZonnecellen hebben een bruikbare levensduur van ongeveer 20 tot 25 jaar waarbij de opgewekte wattage met de tijd minder wordt. Zonnecellen welke opgeslagen zijn verouderen minder snel dan zonnecellen welke actief over een langere periode hun werk doen. Leeftijd, technologie en kwaliteit zijn allemaal onderdeel van de kosten van zonnepanelen.

De beste methode om zonnepanelen met elkaar te vergelijken is door de een gemiddelde te berekenen tussen afmetingen en wattage per euro. De beste compacte zonnepanelen kosten ongeveer 4 euro per watt. De 50 watt zonnepanelen kosten derhalve zo rond de 200 euro. Houdt dit in gedachte als u zonnepanelen gaat kopen.
U dient ook te bepalen of er voldoende ruimte is voor het monteren van zonnepanelen. Het heeft geen nut om een zonnepaneel installatie te bouwen die niet groot genoeg is voor uw behoefte. Indien u over meer dan voldoende ruimte beschikt kan het nut hebben om zonnepanelen te proberen in te kopen met een defecte cel. Deze zijn vaak veel goedkoper per watt en als u toch ruimte heeft kan u aanzienlijk besparen op de kosten voor de aanvankelijke installatie.